Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

 

 

 

   

Sebestyén Ágnes

life coach

 

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem végeztem biomérnökként, majd mérnök-tanári szakon. A két képzés alatt egyfelől kaptam egy rendszerező, logikus gondolkodásmódot, valamint megismertem a pszichológia és a segítő szakma alapjait. Ahhoz, hogy a segítő szakmához további  eszközt szerezzek, elvégeztem a Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület life coach, majd narratív coach képzését. Jelenleg is coachként tevékenykedem, egyénileg és csoportosan foglalkozom elsősorban életük elején járó fiatal felnőttekkel. Ezen kívül folyamatosan szélesítem eszköztáramat, jelenleg művészetterápiával kezdtem foglalkozni a Lelki Egészségvédő Alapítvány képzésén.

És hogy mi is az a coaching?

A coaching egy megoldás- és eredményorientált, professzionális munkakapcsolat, amely során a coach elősegíti (facilitálja), hogy az egyének és teamek hatékonyabban valósítsák meg céljaikat, miközben tanulnak, és fejlődnek. Emellett ki kell emelni, hogy a coaching nem tréning, nem tanácsadás és nem terápia. Alapelv, hogy mindenki saját életének legjobb szakértője, így nem egy helyes út átadása a cél, hanem annak elősegítése, hogy a hallgató felismerje saját erősségeit, lehetőségeit és útját, a saját céljait, a saját módján a saját erősségeinek felhasználásával érje el.

Azaz, a coaching egy olyan segítő kapcsolat, amely során a TE céloddal, a TE utaddal, a TE erősségeiddel foglalkozunk. A folyamat során a keretet a coach, a tartalmat TE adod. A coaching nem terápia, nem tanácsadás és nem konzultáció. Alapelv, hogy a TE életednek, erősségeidnek, utadnak TE vagy a szakértője, senki más nem ért hozzá nálad jobban.

Az anyasággal elkezdődött egy új út, amin még keresed az számodra is megfelelő irányt? A régi céljaidat át kell fogalmaznod, újakat kell kijelölnöd? Változott az életedben a fontossági sorrend? Az egész életed átrendeződik körülötted?  Én és a life coaching ezen az új úton szeretnénk segíteni.

Írj a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.címre!

Gyermekem születésével gyökeresen megváltozott az életem, minden időmet és gondolatomat a kisbabám tölti ki. Boldog vagyok, mert hosszú próbálkozás után érkezett a családba. Mégis úgy érzem, hogy énem elveszett, és nem találok magamra. Milyen úton indulja

Kedves Ágnes!
Rengeteg anyától hallom ugyanazt a panaszt, és én is ebben a cipőben járok.
Gyermekem születésével gyökeresen megváltozott az életem, minden időmet és gondolatomat a kisbabám tölti ki. Boldog vagyok, mert hosszú próbálkozás után érkezett a családba. Mégis úgy érzem, hogy énem elveszett, és nem találok magamra. Milyen úton induljak el, hogy önmagamat is megtaláljam ebben az új életben?
Köszönöm segítségét,
Márta
 
Kedves Márta!
 
Ahhoz, hogy a kisbabádat nyugodt, kiegyensúlyozott közegben tudd nevelni, fontos, hogy te is nyugodt, kiegyensúlyozott és önmagad legyél. Így az egész család érdeke, hogy rajtuk kívül időt szakíts magadra, és azokra a dolgokra is, amelyek a szülés előtt fontosak voltak a számodra, amelyekben önmagad lehetsz: