Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

mindennapi anya kaja a hozzataplalas tuskes utjan

Érdekes dolog ez az etetés téma. Ha a MiniManón múlna, csak tejet enne.. Smile De kb. 4 és fél hónapos kora után nem szaporodott tovább a tejem. Azóta elkezdtük a hozzátáplálást. Most napi háromszor tejet, kétszer kajcsit eszik. Az elején úgy tűnt, hogy mindent megeszik. Örültem. Aztán alább hagyott a lelkesedés.

Korábban, be. (baba előtt) nem főztem szinte egyáltalán. Egész héten güriztem egy multinál, ott volt menza, hétvégén meg megérdemelt pihenésemet töltöttem, rendeltük a kaját.

Természetesen a babának a legjobbat szeretném, ezért az ételek többségét én szeretném elkészíteni. Két hónapja güzülök a konyhában, főzök a gyereknek, és magamnak is. Először naponta.. majd kétnaponta. Közben, ha jó napunk volt, játszadozott, ha meg nem, akkor üvöltött és vergődött a Manó. Ilyenkor mit csináljak? Dobjam el a fakanalat, és vigasztaljam, játszunk? De akkor meg majd éhes lesz, és azért fog üvölteni.. Volt olyan, hogy énekeltem, és táncoltam, közben pedig ment a sütő és mind a 4 felülete a tűzhelynek, kezemben fakanál, és csak sírt.. Most azt találtam ki, hogy hétvégén előre megfőzök egész hétre, és lefagyasztom. Még tesztfázisban vagyok, van, ami ehető, van, ami nem. Pl. tökfőzelék, abból valami levesszerű cucc lett. Smile

Tegyük fel, hogy elkészül a kaja. Boldog vagyok, és nagyon szupernek érzem magam. Megcsináltam, ügyi vagyok. És milyen fini az íze. Erre jön a Manó, beveszi az első kanállal, és kilöki. Vagy rázkódik tőle. Vagy ki sem nyitja a száját. Vagy kilöki és utána nem nyitja ki a száját. Vagy ránéz a kanálra, és üvölt. Vagy öklendezik, mintha nem bírná lenyelni, na neeeee ennyire nem lehet undorító.. És mikor utána olvasok, megtalálom a csodás tanácsokat:

Ne erőltessük az evést! - Akkor mi legyen, hagyjam éhen halni? Vagy üvöltsön, mert éhes?

Ne vegyük személyes sértésnek, ha nem eszi meg az ételt! - Nem, nem személyes sértés, csak feleslegesen pucoltam, daraboltam, főztem, sütöttem, pépesítettem, átszűrtem, pepecseltem, ááá ez nekem szórakozás volt....

Legyünk türelmesek! - Meddig? 10 percig? Fél óráig? Egy óráig? Napokig? Hetekig? Hónapokig! Addig haljon éhen?

....

Micsoda szuper jó tanácsok. Smile Köszönöm. Akkor inkább csinálom, ahogy jónak érzem...

2014.03.20.