Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Mit érez az anya, ha beteg a gyereke?

mindennapi anya mit erez az anya ha beteg a gyereke

Aggódást. Rettegést. A legkisebb bolhából is elefántot tudok csinálni. És minden számomra extrém helyzetet még szörnyűbbnek látok. Persze tudom, hogy vannak anyák és gyermekek, akik sokkal-sokkal borzasztóbb helyzetben vannak, de nekem, amikor kicsit is beteg a gyerekem, hát az valami rettenetes.

 

Napok óta picit mintha ment volna Fanni hasa. És tegnap dél körül hallottam, a semmivel össze nem téveszthető hangot… tele lehet a pelus.. De a hanggal szinte egyidőben a kis combokon is átütött már a folt, át a harisnyán, át a nadrágon. Rögtön a fürdőszobába vezetett az út, és itt már a háta is átázott, át a body, és át a felső.. Fürdés. Közben pedig hívtam az orvosi rendelőt, a védőnőket… mert nekem ez olyan durvának tűnt, hogy azt hittem azonnal kórházba kell vinni. Persze azért a honlapunk védőnője megnyugtatott, hogy nem ennyire súlyos a helyzet. Figyelni kell, hogy mennyit eszik, iszik és mennyi a széklet.

Bár az éjszaka nyugodt volt, de ha ébren van Manó, akkor minden változatlan. Teli pelussal kel és egy-két óránként megyünk pelust cserélni, plusz néha fürödni is. Szaladgálok utána a vízzel, üdítővel, ásványvízzel, hátha egy-egy kortyot iszik még. Este rendel az orvos, én meg rettegek, hogy nem veszem észre a kiszáradás jeleit. A babám szemében pedig látom a szenvedést, amikor egy-egy hasgörcs elkapja. A pólót is le akarja tépni magáról, vagy odaveri magát földhöz szegényke.

És a lelkiismeret is mardos. Itt sírt a szám, hogy nem tudok aludni, mert éjjel kelt a gyerekem, pedig én csak egy kis pihenésre vágyom. Erre itt van ez, és valószínűleg már akkor is a kicsi pocakja fájhatott és/vagy a foga is. A szörnyű anyja meg hisztizett, és kiborult, és ki akart szaladni a világból… És már megint magamat sajnáltatom…

2015.02.06.