Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Köszönöm. Mert én így élem meg az épülést.

mindennapi anya koszonom mert en igy elem meg az epulest

Telnek a napok és az éppen aktuális gyereknevelés, betegség és mindennapi problémák mellett is épül és szépül a honlap, növekedik a Facebook közösségünk. Számomra ez több mint hihetetlen. Biztosan vannak, akik számára ez természetes, de nekem nem az, nekem minden egyes bejegyzés, minden egyes poszt, és főleg minden egyes lájk újabb és újabb örömet okoz. És elgondolkodtat, hogy mi az oka a kishitűségemnek, hogy én ezt nem hittem el, hogy meg tudom csinálni?!

Ha nincs a Férjem, aki bíztat, akkor a blogot sem kezdem el írni. Ha nincs a Facebook, akkor a Férjemnek el sem hiszem, hogy amit írok és csinálok az tényleg jó dolog, és másnak is hasznos lehet. A barátaimnak, ismerősöknek és a családnak már akkor meséltem minderről, amikor már pár százan Velem voltatok. És félve bár, de kezdem elhinni, hogy a fejemben tornyosuló rengeteg ötletet meg tudom valósítani, és megfogalmazódott egy nagy terv is, amit 1-2 hónapon belül Veletek is meg tudok majd osztani.

És igen, el kell hinnem, hogy amit csinálok az jó, az hasznos, hogy nem csak siránkozok, hanem erőt adok más anyáknak, szülőknek azzal, hogy megosztom a tapasztalatokat, boncolgatom a problémákat, amik szembejönnek a szülőség rögös útján, és alkalmanként szórakoztatok. Piszok nehéz nevelni és hatalmas felelősség is. Ezt pedig vállaltuk, amikor úgy döntöttünk, hogy egy kis csemetét veszünk a szárnyaink alá. Kicsit ilyennek érzem ezt a Facebook közösség ápolását és a honlap gondozását.

Az egyik legkedvesebb visszajelzés, amit kaptam ez volt: „Leültettem a Férjemet a gép elé, és elolvastattam Vele a blog-bejegyzésedet, mert eddig nem tudtam megfogalmazni, hogy mit érzek, hogy min megyek keresztül. Most pedig csak annyit mondtam, hogy nézd, ez történik Velem is. És megértette. Te segítettél, hogy elmondjam, ami bennem zajlik. Köszönöm.” Már ezért érdemes volt belevágnom az írásba, honlap készítésbe.

Köszönöm szépen az eddigi és a további visszajelzéseket. A javaslatokat, ötleteket, melyek közül már sok megvalósult, és még jó pár hamarosan meg fog valósulni. És köszönöm, hogy minden érzést megoszthatok Veletek, mert ez nekem is óriási segítség.