Mindennapi anya

Minden, ami anya. Legyenek az anyaság jelszavai: az elfogadás és az elengedés.

Jó tanácsok lakótárs kereséshez

mindennapi anya jotanacs

Lakótárs keresni és találni nem egyszerű feladat, gyermek(ek)kel pedig még nehezebb, ezért néhány gondolattal szeretnék segíteni, hogy mire figyeljetek, mit beszéljetek és tisztázzatok le, mielőtt összeköltöznétek. A listát egészítsétek ki saját gondolataitokkal, kérdéseitekkel, egyéni tulajdonságokkal.

 

 • Szánjatok rá néhány találkozót/napot az ismerkedésre!
 • Beszélgessetek, ismerjétek meg egymás helyzetét.
 • Tudjátok meg, hogy ki, miért keres lakótársat.
 • Legyetek őszinték egymással, hiszen az együttélés során úgyis nagyon hamar kiderül minden.
 • Mutassátok be a gyerekeket is egymásnak.

 

Ha megvan a szimpátia, és eldöntöttétek, hogy összeköltöztök, akkor érdemes lefektetni írásban azokat a szabályokat, amelyek mentén osztoztok a költségekben, helységek használatában, háztartási munkákban:

 

 • Mit vásároltok közösen, és milyen arányban osztoztok a költségeken? (étel, ital, háztartási eszközök, takarítószerek…. stb.) Érdemes csak azokat a dolgokat közösen vásárolni, amiket valóban felesben használtok, hogy elkerüljétek a későbbi konfliktusokat.
 • Felezitek-e a lakásbérleti díjat és a rezsit? Ha nem, akkor milyen arányban osztoztok?
 • Házimunkákat hogy osztjátok fel? (pl.: takarítás, főzés, mosás, mosogatás, stb.) Mit végeztek külön-külön, és mit megosztva? Közös helyiségek (konyha, WC, stb.) rendben tartásának és használatának megbeszélése.
 • Vannak-e érdekes szokásaitok? (pl. hajnali kettőkor rock zene hallgatás; éjfélkor főzés; stb.)
 • Vendégek fogadásáról is érdemes megegyezni. (Mikor fogadtok vendége(ke)t? Ott alhat-e a vendég? stb.)
 • Háziállat tartásáról is egyezzetek meg.
 • Megbeszélhetitek előre, hogy ha megismertétek jobban egymást, akkor elképzelhető-, hogy esetenként vigyáztok egymás csemetéire, hogy a másik kimozdulhasson otthonról.
 • stb. Minden, amiről előre szeretnétek beszélni/megállapodni.

 

Gondold át, hogy még mit szeretnél tisztázni, miről akarsz előre megegyezni! Ne félj megkérdezi a másik felet, hiszen egy közös pontotok már biztosan van: egyedülálló szülők vagytok. Egy párkapcsolatban is vízválasztó az összeköltözés, nemhogy két anya esetében, ezért légy’ körültekintő, mert utólag, ha már aláírtátok az albérleti szerződést, kifizettétek a kauciót, akkor nehezen lehet visszakozni.

 

Természetesen minden körültekintés ellenére lesznek majd konfliktusok, nézeteltérések, de gondoljatok bele, hogy a barátnőitekkel is van olyan helyzet, amikor nem értetek egyet. Viszont ha előzetesen ismerkedtek, és az alap gondolkodásotok hasonló, az életről és a világról hasonlóan gondolkodtok, vagy csak eleve szimpatikusak vagytok egymásnak, akkor már jó alapokra fog épülni az összeköltözés.

Ki értené meg jobban egy egyedülálló anya gondját, baját, bánatát, örömét, boldogságát, sikerét, mint egy hasonló cipőben járó másik anya!

Sok sikert!

Én mindent meg fogok tenni, hogy mielőbb sikerüljön az ideális lakótársat megtalálnod.

 

 

Katt ide az adatlap eléréséhez. A kitöltött adatlapot küldd el az iEz az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.e-mail címre.